fbpx
Images array(2) { ["detail"]=> array(0) { } ["images"]=> array(1) { [0]=> array(6) { ["filename"]=> string(52) "/documents/Images/Partner/SnipanRita/snipanrita2.jpg" ["alt"]=> string(0) "" ["bgposition"]=> string(6) "center" ["grid"]=> string(2) "14" ["height"]=> string(3) "220" ["ordering"]=> string(1) "0" } } } Headerimage array(2) { ["detail"]=> array(0) { } ["images"]=> array(1) { [0]=> array(6) { ["filename"]=> string(52) "/documents/Images/Partner/SnipanRita/snipanrita2.jpg" ["alt"]=> string(0) "" ["bgposition"]=> string(6) "center" ["grid"]=> string(2) "14" ["height"]=> string(3) "220" ["ordering"]=> string(1) "0" } } }

Snipan Rita - Resa i skärgårdskultur

Båttur i bruksromatisk skärgårdskultur med Träsnipan Rita, tillsammans med Rönnängsborna Niklas och Liselotte Gadd.

Foto: Träsnipan Rita, Text: #MagLaGBG

Snipan Rita skulle kunna vara byggd av Träbåtsvarvet i Rönnäng, som fortfarande bygger träbåtar lite längre upp på kajen från Ritas båtplats. Men trotts systerskapet i det klinkbyggda skrovet, lukten av tjära, blank fernissa och hantverket, så är Rita byggd i Norge.

Niklas och Liselotte Gadd vårdar sin snipa ömt och de bor på kajen i Rönnäng där Rita ligger precis utanför vardagsrummet. De berättar gärna om Ritas Historia samt skärgården och livet på de omkringliggande öarnas.

Men trots omvårnaden och det möbel-lika intrycket, så är snipan Rita framför allt en bruksbåt, enligt Niklas och Liselott. De använder henne för att utforskande och njuta av skärgården rund Åstol, Dyrön, Klädesholmen och badöarna runt Flatholmen.

 

"Med största sannorlikhet hittar du spår av fisksfjäll samt glasspinnar och solkrämstuber på durken från deras många bad och fisketurer."

 

Som gäst på Tjörns Havspensionat är du hjärtligt välkomna att följa med Liselotte och Niklas på deras bad eller fisketurer. Du kan också boka den fasta turen ut till åstol som de kör för de som vill åka ut för att äta middag eller uppleva artister på Åstol Rökeri.

Rita tar 5 - 10 personer och turen till Åstols Rökeri kostar 500kr, eller 100kr per person.

Betalar gör ni till Skepparn och ni möter upp båten på flytbryggan väst om Restaurang Skärgårn enligt kartan nedan.

 

 

Välkomna på båttur och personligt möte med båttradition och Rönnängsbor!

 

4 Aug - Mariette på Verandan

Ett tillfälle att få se en riktigt folkkär artist som kommer förgylla er eftermiddag hos oss på Verandan, kom förbi och njut av en intim eftermiddagsspelning och kanske en bit mat från vår nya meny.

Läs mer och se bilder »

Lördagar kl. 12:00. Räktrålaren Arkö, välkomnar till ombord-guidning.

Arkö-räkan är ett begrepp som först startade bland Tjörn-bor, karakteriserande den höga kvaliten som räktrålaren Arkö alltid levererade. På senare tid har begreppet spridit sig. På Göteborgs Fiskeaktion är grossisterna beredda att betala ett högre pris på fångsten från räktrålaren Arkö.

Läs mer och se bilder »

Eventlista - Bo med artister på Tjörns Havspensionat och se ”Artister på Verandan

De intima musikevenemangen som Åstols Rökeri fått möjligheten att anordna i år har varit populära. De och extraföreställningarna säljer slut fort.

Läs mer och se bilder »

Yoga weekend ”Från fjäll till hav”

Malin Schulz från Mountain Soul på Tjörns Havspensionat

Läs mer och se bilder »

Snipan Rita - Resa i skärgårdskultur

Båttur i bruksromatisk skärgårdskultur med Träsnipan Rita, tillsammans med Rönnängsborna Niklas och Liselotte Gadd.

Läs mer och se bilder »